Kálci receptgyűjteménye

Sziasztok! Kálci vagyok. Székely nagymamám nevezett így és a családban rajtam is ragadt! A fenekén megülni nem tudó típusú embernek tartom magam. Olyannak, amilyen nagymamám volt. Nagyon szeretek sütni és főzni. A blogomat azért indítottam el évekkel ezelőtt mert magamnak szerettem volna írni valahova a recepteket amik beváltak. Okleveles vegyészként végeztem az SZTE-n. Talán szakmámból adódik, hogy minden receptem grammra pontos és remélem jól követhető. Célom most már nem a gyűjtögetés hanem az oktatás és az inspirálás. Iker fiaim születtek 2014-ben ezért kicsit alábbhagyott a konyhai ténykedésem, de 15 hónapos korukban ismét bevetettem magam a konyhába és rájöttem, hogy kár volt kihagynom ezt az időt! Azóta együtt sütünk és főzünk a fiúkkal nap mint nap. A gyerekekkel történő konyhai tevékenységekre mindenkit csak bátorítani tudok! A csoporttal inspirálni szeretnék mindenkit a sütésre és a főzésre. Mindenki jól tud főzni csak még nem tud róla vagy nem jó receptet fogott! Egyszóval GYERÜNK A KONYHÁBA

Bejegyzések

Kategóriák

Facebook oldaldoboz

Címkék

ajándék (1) alma (1) amerikai palacsinta (1) bab (1) baba (1) babapiskóta (1) bableves (1) banán (1) barack (1) barna (1) batyu (1) békebeli (2) bodza (1) bodzavirág (1) buci (1) cake (1) croissant (1) csiga (1) csoki (4) csokilikőr (1) csokis (1) csokitorta (2) csokoládé (1) csokoládétorta (1) custard (1) darázsfészek (1) dió (2) diós (1) egészséges (1) egyedi (1) egyszerű (5) élesztő (1) eper (1) fánk (1) fehér (2) fehérkenyér (1) férfiaknak (1) finom (5) finomű (1) focaccia (1) formázás (5) főzött (1) friss (1) gofri (1) gombó (1) gombóc (1) gyerek (1) gyerekeknek (1) gyerünkakonyhába (1) gyors (5) gyümölcs (1) gyurma (1) hagyma (1) halloween (1) halom (1) hambi (1) hamburger (1) házi (11) házikifli (1) húsgombóc (1) igazi (2) ikres (1) instagram (2) isteni (1) kakaó (1) kakaós (2) kakaóscsiga (1) káposzta (1) káposztás (1) karácsony (1) karamellizált (1) karfiol (1) keksz (2) kelt (10) kelttészta (11) kelt tészta (2) kenyér (4) kész (1) készült (1) kezdő (1) kezdőknek (1) kézzel (1) kifli (4) kinder bueno (1) kinyomó (1) kinyomós (1) könnyű (1) körte (1) kovász (1) krémes (1) krumpli (2) láb (1) lángos (1) legegyszerűbb (1) legfinomabb (1) leggyorsabb (1) lekvár (1) leves (4) liszt (2) magic (1) magiccake (1) magyaros (1) mák (1) mámor (1) mandula (1) mandulás (1) margarin (1) margarinnal (1) mentes (1) mini (1) nagymama (1) nagypapa (1) nutella (1) olasz (1) öreg (1) öregtészta (1) palacsinta (1) pástétom (1) piac (1) piaci (1) pihepuha (1) pirított (1) pirospaprikás (1) piskóta (2) play doh (1) pogácsa (1) pogi (1) puding (1) puha (9) recept (21) reggeli (1) réteges (1) rétes (1) rétesliszt (1) ropogós (4) sajt (3) sajtos (2) sárgabarack (1) sóba (1) sóbavízbe (1) sodó (1) sörkifli (1) SOS (1) stangli (2) strand (1) strandos (1) sült (1) sütemény (2) süti (3) sütő (1) sütőben (2) sütőtök (1) sütőtökös (1) sváb (1) szelet (1) szendvics (1) szezámmag (1) szezámmagos (1) színes (1) szobor (1) szörp (1) tejmentes (7) tejmnetes (1) tészta (9) tigris (1) titkos (1) tök (1) tökmag (1) tökmagos (1) töltelék (1) töltött (3) töltöttkáposzta (1) torta (2) túró (1) túrógombóc (1) vanílilás (1) varázs (1) varázslat (1) varázssüti (1) vekni (1) vendégváró (1) vicces (1) vízbe (1) zakuszka (1) zöldség (2) zsemle (4) zsömle (2) Címkefelhő

Sajtos stangli

2012.04.07. 15:25 Kálci

Anyával mindketten imádjuk a sajtos stanglit. Végre találtam egy receptet ami hasonlít rá. :)

kész_1.jpg

Hozzávalók: (6 db-hoz)

  • 140 g Cserpes natúr joghurt
  • 4 dl langyos víz
  • 3 ek. burgonyapehely (lazító hatású)
  • 15 g só
  • csipet aszkorbinsav (Térfogatnövelő szer, a sikérszálak nyúlását segíti elő. Magasabbra kell a kenyér.)
  • 2 ek. napraforgóolaj vagy olvasztott vaj (olíva olajjal nehéz lesz a tészta)
  • 70 dkg BL 80 vagy esetleg BL 55 liszt 
  • 1 tk. cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • reszelt sajt

Recept:

Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros vízben. Hozzávalókat összekeverem majd gépben 20 percig dagasztom. 
Duplájára kelesztem. Lisztezett felületre borítom.
6 egyenlő részre osztom.
6 db.png
Gombócot csinálok belőle és kerekre kinyújtom.
gombóc.pngkinyújtás.png
Négyzet alakúra hajtom
négyzet.png
2 szemben lévő sarkát behajtom középre betekerem és jól lenyomkodom.
behajt.pngfelteker.png
Összecsípem végig
összecsíp.png
Majd meggörgetem az asztalon és stangli formát csinálok belőle.
meggurgat.png
Úgy teszem a sütőzacskóba hogy az össze csípkedett része legyen alul.
zacsiba rakom.jpg
Hagyom ismét duplájára kelni.
megkelt_1.jpg
Megszórom reszelt sajttal a tetejét (nagy lyukú reszelőn csináltam a második alkalommal úgy jobb) , majd a zacskóba permetezek egy kis vizet végül a  legutolsó stangli alá behajtom a sütőzacsit.
sajtos.jpg
Nem kell félni nem ragad rá a zacsira a sajt, mert felfújódik a zacskó sütés közben.

komment

A bejegyzés trackback címe:

http://kalcirecept.blog.hu/api/trackback/id/tr994369244

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.