Kálci receptgyűjteménye

Sziasztok! Kálci vagyok. Székely nagymamám nevezett így és a családban rajtam is ragadt! A fenekén megülni nem tudó típusú embernek tartom magam. Olyannak, amilyen nagymamám volt. Nagyon szeretek sütni és főzni. A blogomat azért indítottam el évekkel ezelőtt mert magamnak szerettem volna írni valahova a recepteket amik beváltak. Okleveles vegyészként végeztem az SZTE-n. Talán szakmámból adódik, hogy minden receptem grammra pontos és remélem jól követhető. Célom most már nem a gyűjtögetés hanem az oktatás és az inspirálás. Iker fiaim születtek 2014-ben ezért kicsit alábbhagyott a konyhai ténykedésem, de 15 hónapos korukban ismét bevetettem magam a konyhába és rájöttem, hogy kár volt kihagynom ezt az időt! Azóta együtt sütünk és főzünk a fiúkkal nap mint nap. A gyerekekkel történő konyhai tevékenységekre mindenkit csak bátorítani tudok! A csoporttal inspirálni szeretnék mindenkit a sütésre és a főzésre. Mindenki jól tud főzni csak még nem tud róla vagy nem jó receptet fogott! Egyszóval GYERÜNK A KONYHÁBA

Bejegyzések

Kategóriák

Facebook oldaldoboz

Címkék

ajándék (1) alma (1) amerikai palacsinta (1) bab (1) baba (1) babapiskóta (1) bableves (1) banán (1) barack (1) barna (1) batyu (1) békebeli (2) bodza (1) bodzavirág (1) buci (1) cake (1) croissant (1) csiga (1) csoki (4) csokilikőr (1) csokis (1) csokitorta (2) csokoládé (1) csokoládétorta (1) custard (1) darázsfészek (1) dió (2) diós (1) egészséges (1) egyedi (1) egyszerű (5) élesztő (1) eper (1) fánk (1) fehér (2) fehérkenyér (1) férfiaknak (1) finom (5) finomű (1) focaccia (1) formázás (5) főzött (1) friss (1) gofri (1) gombó (1) gombóc (1) gyerek (1) gyerekeknek (1) gyerünkakonyhába (1) gyors (5) gyümölcs (1) gyurma (1) hagyma (1) halloween (1) halom (1) hambi (1) hamburger (1) házi (11) házikifli (1) húsgombóc (1) igazi (2) ikres (1) instagram (2) isteni (1) kakaó (1) kakaós (2) kakaóscsiga (1) káposzta (1) káposztás (1) karácsony (1) karamellizált (1) karfiol (1) keksz (2) kelt (10) kelttészta (11) kelt tészta (2) kenyér (4) kész (1) készült (1) kezdő (1) kezdőknek (1) kézzel (1) kifli (4) kinder bueno (1) kinyomó (1) kinyomós (1) könnyű (1) körte (1) kovász (1) krémes (1) krumpli (2) láb (1) lángos (1) legegyszerűbb (1) legfinomabb (1) leggyorsabb (1) lekvár (1) leves (4) liszt (2) magic (1) magiccake (1) magyaros (1) mák (1) mámor (1) mandula (1) mandulás (1) margarin (1) margarinnal (1) mentes (1) mini (1) nagymama (1) nagypapa (1) nutella (1) olasz (1) öreg (1) öregtészta (1) palacsinta (1) pástétom (1) piac (1) piaci (1) pihepuha (1) pirított (1) pirospaprikás (1) piskóta (2) play doh (1) pogácsa (1) pogi (1) puding (1) puha (9) recept (21) reggeli (1) réteges (1) rétes (1) rétesliszt (1) ropogós (4) sajt (3) sajtos (2) sárgabarack (1) sóba (1) sóbavízbe (1) sodó (1) sörkifli (1) SOS (1) stangli (2) strand (1) strandos (1) sült (1) sütemény (2) süti (3) sütő (1) sütőben (2) sütőtök (1) sütőtökös (1) sváb (1) szelet (1) szendvics (1) szezámmag (1) szezámmagos (1) színes (1) szobor (1) szörp (1) tejmentes (7) tejmnetes (1) tészta (9) tigris (1) titkos (1) tök (1) tökmag (1) tökmagos (1) töltelék (1) töltött (3) töltöttkáposzta (1) torta (2) túró (1) túrógombóc (1) vanílilás (1) varázs (1) varázslat (1) varázssüti (1) vekni (1) vendégváró (1) vicces (1) vízbe (1) zakuszka (1) zöldség (2) zsemle (4) zsömle (2) Címkefelhő

MMM Szerelem avagy a Málnás Milkás Muffin

2016.03.15. 09:27 Kálci

page_4.jpg

Pár nappal ezelőttig azt hittem, hogy birtokomban van a világ legfinomabb muffinjának receptje. Addig hittem ezt amíg a szomszédasszonyom be nem állított egyik este egy kis muffin kóstolóval. Hát jelentem szerelem első ízlelésre! Málna mániás vagyok! :) Köszönöm Petra!!!! :)

Az alaptészta:

  • 125 g margarin (tejmentesen a zöld Vénusz sütőmargarinnal)
  • 150 g cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 2 tojás
  • 250 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 dl tej (tejmentesen: rizstej vagy tápszer)

A cukrokat a tojásokkal habosra keverem. Beledolgozom a puha margarint. Ehhez adom a liszt, sütőpor keveréket és a legvégén a tejet.

Ezt az alaptésztát sokféleképpen lehet ízesíteni. Ez a verzió 300 g fagyasztott málnát (elég lett volna 200 g is) és egy tábla Milka Noisette-t tartalmaz! Fagyasztott gyümölcsnél érdemes odafigyelni hogy ne törjön össze a gyümölcs és ne olvadjon ki a sütés előtt.

Petra mogyorókrémeset is csinált az is isteni pedig nem szeretem a mogyorót. :) Elmondása szerint idézem: "A fele tésztába a mogyoróvajból 2 nagy evőkanálnyit kevertem egy villával összenyomkodott banánnal a végén bele, de csak épphogy, nem homogénre."

Lekvárosat is lehet úgy, hogy kevés tésztát raksz a papírba, majd egy púpos teáskanálnyi lekvár a közepébe és lefeded tésztával.

Almás-fahéjas: 1 adag tésztába egy alma reszelve a nagyobb reszelőn és ízlés szerint fahéj 

Banános-csokis: 1 adag tésztába egy banán összetörve és ízlés szerint csoki (én 2 keserű csoki nyuszit törtem bele )

200 oC-on sütöttem alul-felül sütéssel 20-25 percig. Mini muffin esetén elég a 15 perc sütés.

 És jelentem erről könnyen lejön a papír csak meg kell várni hogy kihűljön :)

 Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.

komment

A bejegyzés trackback címe:

http://kalcirecept.blog.hu/api/trackback/id/tr708478666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.