Kálci receptgyűjteménye

Sziasztok! Kálci vagyok. Székely nagymamám nevezett így és a családban rajtam is ragadt! A fenekén megülni nem tudó típusú embernek tartom magam. Olyannak, amilyen nagymamám volt. Nagyon szeretek sütni és főzni. A blogomat azért indítottam el évekkel ezelőtt mert magamnak szerettem volna írni valahova a recepteket amik beváltak. Okleveles vegyészként végeztem az SZTE-n. Talán szakmámból adódik, hogy minden receptem grammra pontos és remélem jól követhető. Célom most már nem a gyűjtögetés hanem az oktatás és az inspirálás. Iker fiaim születtek 2014-ben ezért kicsit alábbhagyott a konyhai ténykedésem, de 15 hónapos korukban ismét bevetettem magam a konyhába és rájöttem, hogy kár volt kihagynom ezt az időt! Azóta együtt sütünk és főzünk a fiúkkal nap mint nap. A gyerekekkel történő konyhai tevékenységekre mindenkit csak bátorítani tudok! A csoporttal inspirálni szeretnék mindenkit a sütésre és a főzésre. Mindenki jól tud főzni csak még nem tud róla vagy nem jó receptet fogott! Egyszóval GYERÜNK A KONYHÁBA

Bejegyzések

Kategóriák

Facebook oldaldoboz

Címkék

ajándék (1) alma (1) amerikai palacsinta (1) bab (1) baba (1) babapiskóta (1) bableves (1) banán (1) barack (1) barna (1) batyu (1) békebeli (2) bodza (1) bodzavirág (1) buci (1) cake (1) croissant (1) csiga (1) csoki (4) csokilikőr (1) csokis (1) csokitorta (2) csokoládé (1) csokoládétorta (1) custard (1) darázsfészek (1) dió (2) diós (1) egészséges (1) egyedi (1) egyszerű (5) élesztő (1) eper (1) fánk (1) fehér (2) fehérkenyér (1) férfiaknak (1) finom (5) finomű (1) focaccia (1) formázás (5) főzött (1) friss (1) gofri (1) gombó (1) gombóc (1) gyerek (1) gyerekeknek (1) gyerünkakonyhába (1) gyors (5) gyümölcs (1) gyurma (1) hagyma (1) halloween (1) halom (1) hambi (1) hamburger (1) házi (11) házikifli (1) húsgombóc (1) igazi (2) ikres (1) instagram (2) isteni (1) kakaó (1) kakaós (2) kakaóscsiga (1) káposzta (1) káposztás (1) karácsony (1) karamellizált (1) karfiol (1) keksz (2) kelt (10) kelttészta (11) kelt tészta (2) kenyér (4) kész (1) készült (1) kezdő (1) kezdőknek (1) kézzel (1) kifli (4) kinder bueno (1) kinyomó (1) kinyomós (1) könnyű (1) körte (1) kovász (1) krémes (1) krumpli (2) láb (1) lángos (1) legegyszerűbb (1) legfinomabb (1) leggyorsabb (1) lekvár (1) leves (4) liszt (2) magic (1) magiccake (1) magyaros (1) mák (1) mámor (1) mandula (1) mandulás (1) margarin (1) margarinnal (1) mentes (1) mini (1) nagymama (1) nagypapa (1) nutella (1) olasz (1) öreg (1) öregtészta (1) palacsinta (1) pástétom (1) piac (1) piaci (1) pihepuha (1) pirított (1) pirospaprikás (1) piskóta (2) play doh (1) pogácsa (1) pogi (1) puding (1) puha (9) recept (21) reggeli (1) réteges (1) rétes (1) rétesliszt (1) ropogós (4) sajt (3) sajtos (2) sárgabarack (1) sóba (1) sóbavízbe (1) sodó (1) sörkifli (1) SOS (1) stangli (2) strand (1) strandos (1) sült (1) sütemény (2) süti (3) sütő (1) sütőben (2) sütőtök (1) sütőtökös (1) sváb (1) szelet (1) szendvics (1) szezámmag (1) szezámmagos (1) színes (1) szobor (1) szörp (1) tejmentes (7) tejmnetes (1) tészta (9) tigris (1) titkos (1) tök (1) tökmag (1) tökmagos (1) töltelék (1) töltött (3) töltöttkáposzta (1) torta (2) túró (1) túrógombóc (1) vanílilás (1) varázs (1) varázslat (1) varázssüti (1) vekni (1) vendégváró (1) vicces (1) vízbe (1) zakuszka (1) zöldség (2) zsemle (4) zsömle (2) Címkefelhő

Farsangi túrófánk

2017.02.06. 19:08 Kálci

20170206_185237.jpg

Ezt a receptet anyukámtól tanultam, aki évek óta ezt süti a falunkban a farsangi ünnepségen. Mindenki szereti és a lehető legegyszerűbb recept.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 250 g túró
  • 250 g liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl

Forgatáshoz:

  • 100 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Sütéshez:

  • Olaj

A tészta hozzávalóiból egy lágy tésztát keverünk, amit legalább 15 percig hagyunk állni, de többet is állhat annál jobb lesz.

20170206_174657.jpg

 

Ezután felforrósítjuk az olajat egy mély edényben. A lényeg, hogy nagyon forró legyen és elég mélyen álljon az olaj benne ahhoz, hogy a fánk forogni tudjon.

Két kanál segítségével szaggatjuk a tésztát a forró olajba. Ezután szép pirosra sütjük. A golyók maguktól forognak az olajban. 

20170206_181902.jpg

Kiszedjük a megsült fánkokat és beleforgatjuk a vaníliás porcukorba.

20170206_182256.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz, ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.

 

komment

A bejegyzés trackback címe:

http://kalcirecept.blog.hu/api/trackback/id/tr2012188926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.