"Kagylócska"

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • ~ 450 g konzerv zöldborsó
  • sertés comb vagy csirkemell
  • 2 nagy fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó kagyló tészta
  • olaj
  • bors
  • Kotányi steak fűszersó

Recept:

A hagymát apróra vágjuk majd kétfelé osztva olajon megdinszteljük.

A hagyma egyik feléhez hozzáöntjük a zöldborsót majd felöntjük annyi vízzel hogy ellepje. Ízesítjük sóval, borssal. Ha a borsó már puha (konzerv esetén ezt nem nehéz elérni) beleöntjük a tejszínt és belehintünk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát. Tovább főzzük együtt még pár percig. Ha kihűlt a "szósz" leturmixoljuk.

A másik feléhez hozzáadjuk a kockára vágott húst és meghintjük Kotányi steak fűszersóval. Pirosra pirítjuk, majd a legvégén belerakjuk a fele apróra vágott fokhagymát.

Ha kész van megfőzzük a tésztát sós vízben.

Legvégül  összekeverjük a tésztát a szósszal és a hússal. És állni hagyjuk hogy a tészta magába szívja a mártást egy kicsit!

Jó étvágyat!