Ízletes kagylócska

psx_20190621_160851.jpg

Férjem egyik kedvence. Anyósomtól kaptam a receptet

Hozzávalók:

  • 2 dl tejszín
  • ~ 450 g konzerv zöldborsó
  • 300-400 g sertés comb vagy csirkemell
  • 2 nagy fej hagyma
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 zacskó kagyló tészta
  • olaj
  • bors

Recept:

  1. A hagymát apróra vágjuk, majd kétfelé osztva olajon megdinszteljük.psx_20190621_155729.jpg
  2. A hagyma egyik feléhez hozzáöntjük a zöldborsót, majd felöntjük annyi vízzel hogy ellepje. Ízesítjük sóval, borssal. Ha a borsó már puha (konzerv esetén ezt nem nehéz elérni) beleöntjük a tejszínt és belehintünk 3 gerezd apróra vágott fokhagymát. Tovább főzzük együtt még pár percig. Ha kihűlt a "szósz" leturmixoljuk de csak annyira, hogy maradjon benne egész borsó valamennyi.
  3. A másik feléhez hozzáadjuk a kockára vágott húst és meghintjük sóval és borssal. Pirosra pirítjuk, majd a legvégén belerakjuk a másik 3 gerezd apróra vágott fokhagymát.psx_20190621_155917.jpg
  4. Ha kész van megfőzzük a kagylótésztát sós vízben.
  5. Legvégül  összekeverjük a tésztát a szósszal és a hússal.
  6. Állni hagyjuk, hogy a tészta magába szívja a mártást egy kicsit

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz, ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.