Csokitorta saját levében

 20170529_162055.jpg

Ezt a receptet Orsi barátnőmtől kaptam aki arról híres hogy a konyhában nagyon nincs a helyzet magaslatán. :) Szóval ha valaki a vendégeit el akarja kápráztatni az nyugodtan vágjon bele a siker nem marad el.

Hozzávalók:

Tészta:

  • 160 g finomliszt
  • 1 lapos teáskanál sütőpor
  • 200 g kristálycukor
  • 40 g Holland kakaópor
  • 1 csipet só
  • 125 ml tej vagy tejmenetesen növényi tej
  • 5 dkg olvasztott vaj vagy tejmentesen Vénusz vajízű margarin
Leve: :)
  • 200 g kristálycukor
  • 40 g Holland kakaópor
  • 3 dl forró víz
Recept:
A tészta alkotóit összekeverjük, majd egy magas falú de kis méretű tepsi aljában elterítjük egy vizes kanál segítségével.
Összekeverjük a cukrot a kakaóporral és a forró vizet ráöntve feloldjuk a cukrot, majd az egészet ráöntjük a tésztára.
Nem kell megijedni eléggé furán néz ki ilyenkor, de mire megsül addigra a tészta feljön a tetejére az alján pedig sűrű csokiöntet képződik. 
200 oC-os sütőben kb. 20-30 perc alatt megsütjük.
Nem kell szárazra sütni. Ha feljön a tészta a tetejére, akkor vegyük is ki.
Kanállal tányérra halmozzuk (az alján van a szósz tehát amikor kivesszük fejre kell fordítani)
Még melegen vanília fagyival tálaljuk. Friss gyümölcsöt vagy gyümölcsöntetet, lekvárt is tehetünk a tetejére.

TIPP: Előre el tudjuk készíteni, majd a vendégek érkezésekor már csak meg kell sütni és tálalni. 
TIPP 2: Másnap is tökéletes mikróban megmelegítve 30 mp alatt
Köszönöm Orsi!!!!!!!!
Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz, ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.