Májgombóc levesbetétnek

 

leves.png

Hozzávalók:

  • 0.5 kg csirkemáj
  • petrezselyemzöld
  • ~ 150 g liszt
  • 1 tojás
  • bors
Recept:
  1. A csirkemájat "lekaparom" egy késsel.
  2. Hozzákeverem a tojást, az apróra vágott petrezselyemzöldet, a sót, borsot és adok hozzá annyi lisztet, hogy nokedli tészta sűrűségű legyen. 
  3. Forró sós vízbe szaggatom és miután feljött a víz tetejére még 5-10 percig főzöm.
    Evőkanálból késsel is lehet szaggatni, de akár nokedliszaggatóval is készíthetjük.
  4. Levesbetétként tálalom húslevesbe
Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz, ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.