Mecseki medvehagymás pogácsa és baconos rúd

DSCF4727.JPG

DSCF4729-2.jpg

Hozzávalók:

  • 100 g medvehagyma
  • kb. 800 g liszt
  • 1 tojás
  • 3 dl tej
  • csipet cukor
  • 1 dl tejföl
  • 5 dkg élesztő
  • 125 g Ráma margarin
  • 125 g zsír
  • 15 g só

Recept:

A tejbe kevés cukrot szórok majd kézmelegre melegítem, belemorzsolom az élesztőt és hagyom felfutni.

A lisztbe beleteszem a zsírt és a margarint és összemorzsolom. Beleteszem a tojást, a sót, a tejfölt majd beleöntöm a felfuttatott élesztőt és belerakom az apróra vágott medvehagymát.

Összegyúrom az egészet homogénné. 15 percig kelesztem.

1,5 cm vastagra nyújtom, és beszabdalom a tetejét. Pogácsaszaggatóval kiszaggatom és a kezeim között megforgatom hogy ahol a szaggató összenyomta a tésztát ott szétváljon.

A maradék tésztát becsavartam baconbe és úgy lett kisütve. :)

Kizsírozott lisztezett sütőlapra rakom, majd megkenem tojással a tetejét és szórok rá reszelt sajtot.

180 oC-ra előmelegített sütőben sütöm 30 percig.