Hagymakrémleves

Hozzávalók:

  • 100 g póréhagyma
  • 20 g fokhagyma
  • 100 g vöröshagyma vagy lilahagyma
  • 150 g sárgarépa
  • olaj 
  • 1 ek liszt 
  • 1 kis doboz tejszín
  • só vagy vegeta
  • bors
Recept:
 
A feldarabolt hagymaféléket és a felkarikázott sárgarépát olajon megdinszteljük.
Ha már minden megpuhult egy kicsit akkor szórunk rá egy kevés lisztet és elkeverjük a zöldségekkel.
Felöntjük vízzel és rakunk bele sót, és borsot.
Összeforraljuk az egészet és beleöntjük a tejszínt 
Így is összeforraljuk.
Ha kihűlt leturmixoljuk és sajtos pirítóssal tálaljuk.
TIPP: Saját sütésű cipóban is tálalhatjuk, reszelt sajt betéttel 
Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz, ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.