Sajtos stangli

Anyával mindketten imádjuk a sajtos stanglit. Végre találtam egy receptet ami hasonlít rá. :)

kész_1.jpg

Hozzávalók: (6 db-hoz)

  • 140 g Cserpes natúr joghurt
  • 4 dl langyos víz
  • 3 ek. burgonyapehely (lazító hatású)
  • 15 g só
  • csipet aszkorbinsav (Térfogatnövelő szer, a sikérszálak nyúlását segíti elő. Magasabbra kell a kenyér.)
  • 2 ek. napraforgóolaj vagy olvasztott vaj (olíva olajjal nehéz lesz a tészta)
  • 70 dkg BL 80 vagy esetleg BL 55 liszt 
  • 1 tk. cukor
  • 2,5 dkg friss élesztő
  • reszelt sajt

Recept:

Az élesztőt felfuttatom a langyos cukros vízben. Hozzávalókat összekeverem majd gépben 20 percig dagasztom. 
Duplájára kelesztem. Lisztezett felületre borítom.
6 egyenlő részre osztom.
6 db.png
Gombócot csinálok belőle és kerekre kinyújtom.
gombóc.pngkinyújtás.png
Négyzet alakúra hajtom
négyzet.png
2 szemben lévő sarkát behajtom középre betekerem és jól lenyomkodom.
behajt.pngfelteker.png
Összecsípem végig
összecsíp.png
Majd meggörgetem az asztalon és stangli formát csinálok belőle.
meggurgat.png
Úgy teszem a sütőzacskóba hogy az össze csípkedett része legyen alul.
zacsiba rakom.jpg
Hagyom ismét duplájára kelni.
megkelt_1.jpg
Megszórom reszelt sajttal a tetejét (nagy lyukú reszelőn csináltam a második alkalommal úgy jobb) , majd a zacskóba permetezek egy kis vizet végül a  legutolsó stangli alá behajtom a sütőzacsit.
sajtos.jpg
Nem kell félni nem ragad rá a zacsira a sajt, mert felfújódik a zacskó sütés közben.