Pletzlach

Megihletett a lengyel utazás a főzésben/ sütésben!

Nagyon finom zsemle szerű dolgot kínáltak minden reggelihez. Kiderítettem lengyel honlapokat böngészve, és azokat fordítgatva, hogy a "zsemle" neve Pletzlach! Muszály volt kipróbálnom hogy meg tudom-e csinálni.

Recept:

  • 3 bögre liszt
  • 2 ek olaj 
  • 1,5 tk só
  • bors
  • 25 g élesztő
  • 2 tk cukor
  • 1 bögre liszt

 

  • apróra vágott hagyma 
  • mák (nem darált)

 

A hozzávalókból kelt tésztát készítek (10 perc dagasztás).

1 órát kelesztem, majd kinyújtom. Kb 10 cm-es körökre kiszaggatom. Tepsiben hagyom kelni 40 percig.

Megkenem tojással a közepére mindegyiknek hagymát és mákot szórok.

20 perc alatt megsül 180 oC-os sütőben!