Dzsuvecs (Tivadar kérésére)

Hozzávalók:

  • 750 g paradicsom
  • 500 g zöldpaprika
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 dl nyers rizs
  • 4 szelet sertéstarja (én darált hússal is szeretem)
  • 1 ek zsír
  • 4 dl tejföl 

Recept:

A paradicsomot, a zöldpaprikát és a hagymát karikákra vágjuk. A rizst nem főzzük meg!!!!!

A húsokat kiklopfoljuk, sózzuk, borsozzuk.

Kizsírozott tepsibe vagy tűzálló tálba a következő sorrendben rakjuk bele a hozzávalókat:

  • hagyma
  • paradicsom
  • rizs
  • paprika
  • hús
  • paprika
  • rizs
  • paradicsom

A közöket szórjuk meg ételízesítővel. A sorrendet tartsuk be, mert csak így puhulnak meg az alapanyagok, és így nyerjük el az étel különleges ízét. Az egészet leöntjük tejföllel, és lefedve, vagy alufóliával letakarva kb. egy óra hosszat sütjük.

Végül a fedőt levéve, megpirítjuk a tetejét.