Magyaros krumplileves

20190621_182540.jpgSokan mondták már, hogy finomak a leveseim, de még egyet sem írtam fel ide. Hát most pontosan kimértem mindent a krumplileves készítése közben és megosztom veletek.

Hozzávalók:

  • 500 g krumpli
  • 2 liter víz
  • 1 kis fej hagyma fele
  • petrezselyemzöld
  • 2 púpos kiskanál vegeta (10 g)
  • 10 g só
  • 1-2 szál sárgarépa
  • 2 db babérlevél
  • Kevés valamilyen füstölt hús

 

  • 3 ek olaj (30 g)
  • 20 g liszt (1 púpos evőkanál)
  • kis fej hagyma másik fele
  • 5 g pirospaprika (1 teáskanál)
  • 1 kis tejföl (ebből rakok a tésztába is)

Tésztához:

  • 25 g tejföl
  • 5 g só
  • Kb. 60 g liszt (3 púpos ek)
  • közepes méretű tojás

 

Recept:

  1. Meghámozott krumplit kockákra, a répát pedig karikákra vágjuk, felöntjük vízzel.
  2. Belehintjük az apróra vágott petrezselyemzöldet, egy fél hagymát és a füstölt húst is beledobjuk, ételízesítővel, sóval és a babérlevéllel ízesítjük. Addig főzzük amíg a krumpli és a répa meg nem puhul.
  3. Ez idő alatt az olajból és a lisztből világos zsemleszínű hagymás pirospaprikás rántást készítünk. (Az apróra vágott hagymát már a pirulás megkezdődésekor belerakjuk, a pirospaprikát csak akkor ha már kész a rántás)
  4. Ha megfőttek a zöldségek akkor berántjuk, majd a tejfölt is belekeverjük.
  5. Ekkor egy tojásból és lisztből, tejföllel és sóval galuskát készítünk, majd egy kiskanál és kés segítségével beleszaggatjuk a levesbe.
  6. Hagyjuk, hogy felforrjon újra a leves és ha a galuska megfőtt már tálalhatjuk is.

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz, ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.