Kakaóscsiga (darázsfészek)

 22041942_2080957281929865_9176346410284203485_o.jpg

Hozzávalók a tésztához:

  • 60 dkg liszt
  • 2 tojássárga
  • 3 dkg élesztő
  • 1 ek cukor
  • 3 dl langyos tej
  • 2 ek olaj

Töltelék:

  • 20 dkg porcukor
  • 10 dkg kakaópor
  • 20 dkg puha vaj vagy margarin 

Locsoláshoz:

  • 2 dl cukrozott tejszín

Az élesztőt fél dl cukros, langyos tejben felfuttatjuk és a tésztához való anyagokból puha kelt tésztát dagasztunk. 

45 percig langyos helyen pihentetjük. Utána vékony négyzet alakúra kinyújtjuk és megkenjük az összekevert töltelékkel. A tésztát henger alakúra felcsavarjuk és 2-3 cm széles karikákat vágunk belőle.

Egy magas falú tepsit vagy lábast fagyos zsírral vagy margarinnal bekenünk és a tésztakarikákat szorosan belefektetjük Fél óráig kelesztjük. Előmelegített sütőben 180 oC-on pirosra sütjük. 

Amikor teteje pirosra sült, az egészet 2 dl édesített tejszínnel meglocsoljuk. Utána még pár percre visszatoljuk a sütőbe.

Horváth Ilona nyomán