Sváb bableves alias barnabableves

20190315_145604.jpg

Ez a világ legfinomabb bablevese számomra. Akkor ismerkedtem meg vele amikor először pénteken hazautaztunk Mohácsra Attilával. Ugyanis náluk minden pénteken ezt a levest főzi a nagymamája és készít hozzá heveknédlit. Levettek a lábamról vele :)

Hozzávalók:

  • 400 g fekete virágbab (Tündérkert gyártójú)
  • 5 db sárgarépa
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • füstölt hús
  • 3,5 liter víz

A rántáshoz

  • Szükséges mennyiségű zsír vagy olaj
  • 3 púpos evőkanál liszt
  • 4 kiskanál pirospaprika
  • 1 kis fej vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma

 

Elkészítés

A babot előző este beáztatjuk, felhasználás előtt leöblítjük, majd fazékba tesszük  és fölengedjük vízzel. Hozzáadjuk a megtisztított sárgarépát és a vöröshagymát. Ízlés szerint sózzuk és fedő nélkül puhára főzzük. (több óra)

Amikor megfőtt a bab akkor elkészítjük a rántást. A zsírt felmelegítjük beletesszük a lisztet hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát és együtt pirítjuk meg. A végén hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát és a pirospaprikát, majd a levesbe keverjük.

Heveknédlivel tálaljuk (receptért katt ide)

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz, ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.

Címkék: leves, barna, sváb, bab, bableves