Tojásleves

20160125_144452.jpg

Egy örök klasszikus. :)

Hozzávalók:

  • 2 púpos ek liszt (50g)
  • szükséges mennyiségű olaj (60 g)
  • 1 kis fej vöröshagyma (50 g)
  • 2 kk pirospaprika
  • 1,5 liter víz
  • 3 tk vegeta
  • 1 tk só
  • 1 ek ecet
  • 4 tojás

Recept:

Az olajat felmelegítjük beletesszük a lisztet hozzáadjuk az apróra vágott vöröshagymát együtt pirítjuk. A végén hozzáadjuk az apróra vágott a pirospaprikát, Felöntjük a vízzel és sózzuk. Ha felforrt akkor beleütünk 4 tojást és csak finoman egyet kavarunk rajta. Ha megfőtt a tojások sárgája akkor belekeverünk egy evőkanál ecetet. Pirított kenyér kockákkal tálalom!