Tej és tojásmentes saját levében sült csokitorta

dscf3273.JPG

Hozzávalók:

Tészta:

  • 160 g liszt
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 200 g kristálycukor
  • 40 g Holland kakaópor
  • 1 csipet só
  • 125 ml Alpro vaniliás rizstej
  • 5 dkg olvasztott margarin (zöld Vénusz)
Leve: :)
  • 200 g kristálycukor
  • 40 g Holland kakaópor
  • 3 dl forró víz
Recept:
A tészta alkotóit összekeverjük, majd egy magas falú tepsi aljában elterítjük egy vizes kanál segítségével.
Összekeverjük a cukrot a kakaóporral és a forró vizet ráöntve feloldjuk a cukrot, majd az egészet ráöntjük a tésztára.
Nem kell megijedni eléggé furán néz ki ilyenkor, de mire megsül addigra a tészta feljön a tetejére. 
200 oC-os sütőben kb. 20 perc alatt megsütjük. Nem kell szárazra sütni. Ha feljön a tészta a tetejére akkor már nem szabad sokáig sütni. 
Kanállal tányérra halmozzuk (az alján van a szósz tehát amikor kivesszük fejre kell fordítani) még melegen vanília fagyival tálaljuk (ha van tejmentes otthon). Friss gyümölcsöt is tehetünk a tetejére.
Ronda de finom!!!!!!!