HERZ Classic Téliszalámi terméktesztelés

Rendhagyó poszt következik, mert nem recept, de gondoltam megosztok pár gondolatot.

A múlt héten kaptam egy e-mailt, hogy lehetőségem van tesztelni a Herz classic téliszalámit. Furcsán néztem megmondom őszintén, mert csak a Pick téliszalámit ismertem.

herz_classic_teliszalami.jpg

Mint sokan tudjátok a fiúk tejallergiája miatt minden címkét megnézek és sokszor böngészem a honlapokat az allergének után. Sokszor ez sok időt vesz igénybe, mert nehéz a megfelelő információhoz hozzájutni. Az e-mail hatására egyből rákerestem, hogy mi is ez pontosan és  nagy meglepetés ért. A honlap szuper és nagyon jól érthetően az első pillanatban átláthatóan ott vannak az allergének és az összetevők is. 

screenshot_2016-05-30_12_27_45.png

Szuper korrekt a cég részéről. 

Ezek után böngészni kezdtem a honlapot és nagy meglepetésemre minden Herz termék tejmentes és majdnem mindegyik több mint 90 % húst tartalmaz. :) Boldogság. Végre van egy olyan márka aminél nem kell böngésznem a boltban az összetevőket állandóan. 

Egyre kíváncsibban nyomkodtam a honlapot És ezt olvasom: "Napjainkban világszerte emelkedik azoknak az embereknek a száma, akik valamely élelmiszer alkotóra érzékenyek. Számukra különösen fontos, hogy egészségük megőrzése érdekében az élelmiszerekben található lehetséges allergén anyagokról egyértelmű tájékoztatást kapjanak." Egybehangozóan kijelenthetem, hogy így van és Köszönjük! 

Erre gondoltam megnézem hogy hol gyártják. :) Itt jött a nap legnagyobb meglepetése. Szegeden a Pick gyártja! Mi van? Lemaradtam valahol az elmúlt 10-20-30 évben. Kiderült számomra, hogy a HERZ termékeit is a Pick Szeged Zrt. gyártja, ráadásul Szegeden található a HERZ gyár. Hogy hol azt nem tudom, de ha a Maros utcai üzemben akkor a lakhelyemtől 500 m-re. :) Látkép az erkélyről:

 20160530_125947.jpg

Ezek után már meg sem lepődtem, hogy milyen tudatlan vagyok: A HERZ Classic Téliszalámit 2014-ben nyilvánította hungarikummá a Hungarikum Bizottság. Na szép és én azt sem tudtam, hogy létezik! 

Ezek után izgatottan várom, hogy bekerülök-e. Most már érdekel az íze. Addig marad a Pick Rákóczi reggelinek :) Nagy izgatottságomban vettem egy csomag Herz Vital főtt sonkát, de még nem teszteltük. 

 A tesztelésre sajnos már nem lehet jelentkezni, de ha valakit érdekel az ilyesmi akkor szóljon bátran és segítek. Van egy ilyen jellegű dolgokat megbeszélő FB csoportom is :) https://www.facebook.com/groups/1089314787775163/

http://www.trnd.com/hu/projektek/herz/projektinformaciok

Képek: http://herz.hu/