Tejmentes kelt pite

page_7.jpg

Hozzávalók

  • 40 dkg liszt
  • 2 tojás
  • 2 dkg élesztő vagy egy zacskó szárított
  • 5 dkg zöld Vénusz margarin
  • 3 dl növényi tej
  • 4 dkg cukor

Elkészítése


Az élesztőt egy dl langyos tejben felfuttatjuk. A tojássárgát a cukorral, margarinnal elkeverjük, hozzáöntjük az élesztőt, a rizstej felét, a lisztet, sót, utána a többi tejet, hogy galuskatész­tát kapjunk, amit fakanállal jól kidolgozunk. Végül hozzá kever­jük a tojások keményre vert habját, és a tésztát letakarva 3/4 óráig kelesztjük. Utána 1-2 percig újra verjük.

Fagyos zsírral bekent tepsibe öntjük, ahol 20 percig újra kelesztjük, tetejét megkenjük tejjel, megszórjuk kristálycukorral vagy dióval ( esetleg gyümölccsel) és 180 fokon fél órán át sütjük.