Karfiol vagy brokkoli krémleves (tejmentes)


15055888_1600164843342447_7530563480667643067_n.jpg

Hozzávalók:

  • 500 g karfiol vagy brokkoli
  • 1-2 gerezd Fokhagyma
  • fél fej Vöröshagyma
  • 3-4 szál kisebb Sárgarépa
  • olaj 
  • liszt 
  • fél doboz rizstejszín (PL: THE BRIDGE BIO Rizs Krém) vagy helyette 50 g rizs (nem allergiásoknak tejszín)
  • bors
Recept:
 
A kockára vágott vöröshagymát, a felkarikázott sárgarépát és fokhagymát olajon megdinsztelem (ha rizzsel készítjük akkor azt is pirítsuk a zöldségekkel együtt). Ha már minden megpuhult egy kicsit akkor szórok rá kb egy evőkanál lisztet és elkeverem a zöldségekkel. Beleteszem a karfiolt vagy brokkolit. Felöntöm annyi vízzel ami éppen ellepi, majd rakok bele sót, és borsot. Összeforralom az egészet és ha nincs benne rizs akkor öntök bele növényi tejszínt. Így is összeforralom majd lekapcsolom a gázt.
Ha kihűlt leturmixolom és pirítóssal tálalom.