Csíkos kifli

14359022_1520664401292492_7234309949236646592_n.jpg

Hozzávalók:

  • 80 dkg finomliszt
  • 4 dl tej (tejmentes tápszer vagy növényi tej)
  • 3 dkg élesztő
  • 20 dkg cukor
  • 6 ek olaj
  • 1 db tojás
  • 1 csipet só

 

  • 2 ek holland kakaópor
  • kevés víz
  • +1 tojás a kenéshez

 

Langyos "tejben" az élesztőt egy csipet cukor társaságában felfuttatjuk. A többi hozzávalóval összekeverjük, majd sima felületű tésztát dagasztunk belőle. Ha kész, akkor elfelezzük a tésztát.
A kakaót annyi vízzel elkeverjük (nem kell sok hozzá), hogy krémes állagú legyen, ezt hozzátesszük az egyik fél tésztához és alaposan beledolgozzuk. Letakarva duplájára kelesztjük őket. 

20160915_134258.jpg

Ha megkelt 3-3 részre osztjuk. Lisztezett deszkán előbb egy fehér, majd egy kakaós tésztából kb. 28-30 cm átmérőjű kört nyújtunk. A fehérre tesszük a kakaóst, és egy éles késsel 8 cikkre vágjuk. 

20160915_135030.jpg

20160915_135402.jpg

A külső szélesebbik felével kezdve feltekerjük őket. Egy tojást villával felverünk és megkenjük a kifliket.

20160915_140451.jpg

Sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, majd ismét letakarjuk és még 30 percig kelesztjük.

180 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt sülnek készre.

20160915_145410.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.