Tejmentes Csokoládétorta

20161001_002354.jpg

17 cm-es átmérőjű tortához. Én gáztepsiben sütöttem egy vizes csokis piskótát és a a megfelelő méretre vágtam egy ételhordó tetejével, de csak azért mert nincs megfelelő méretű tortaformám.

6 tojásos piskóta:

  • 6 tojás
  • 300 g cukor
  • 1,5 dl langyos víz
  • 200 g liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 ek holland kakaópor

Krém:

  • 2 dl cocomas kókuszkrém
  • 1 dl víz
  • 2 ek liszt
  • 100 g keserű belga csokoládé pasztilla (tejmentes keserű táblacsoki)
  • fél kocka zöld vénusz margarin
  • 125 g porcukor
  • 10 g holland kakaópor
  • 2 dl Meggle Creme Patisserie Decor (Metro és Auchan forgalmazza literes kiszerelésben)

 Piskóta elkészítése:

Kettéválasztjuk a tojásokat. A fehérjét kemény habbá verjük. A sárgáját a cukorral elkezdjük robotgéppel verni és lassan adagoljuk a langyos vizet egészen addig verjük amíg a cukor fel nem oldódik teljesen (nem ropog a cukor benne). A tojássárgája habba beleforgatjuk óvatosan a felvert fehérjét, majd a sütőporos, kakaóporos lisztet. Sütőpapírral bélelt gáztepsibe vagy kimargarinozott lisztezett tortaformába öntjük és 180 fokon 30 perc alatt megsütjük. Én most gáztepsiben sütöttem és a megfelelő méretre vágtam egy ételhordó tetejével, de csak azért mert nincs megfelelő méretű tortaformám. 17 cm-es átmérőjű korongokat vágtam.

20161006_230109.jpg20161007_142806.jpg

A krém elkészítése:

A kókusztejszínt és a vizet forrásig melegítjük beleszórjuk a csokoládét

20161007_200238.jpg

majd robotgéppel keverve hozzáadunk 2 kanál lisztet. Addig keverjük folyamatos melegítés mellett amíg egy nyúlós masszát nem kapunk. Ekkor félretesszük hűlni. 

20161007_201508.jpg

A margarint a porcukorral és a kakaóporral habosra verjük,

20161007_202420.jpg

majd a kihűlt főzött krémhez keverjük robotgéppel. 

20161007_211440.jpg

A Meggle decort kemény habbá verjük és ezt is finoman beleforgatjuk a krémbe. 

20161007_213634.jpg

Fél órára hűtőbe tesszük hogy kicsit dermedjen. Ezután nincs más dolgunk mint összeállítani a tortát: 1 piskóta, krém, 1 piskóta, krém, 1 piskóta, kevés krém. Úgy osszuk el a krémet hogy az oldalára is jusson.

20161007_214719_1.jpg

A kívülről ezzel a krémmel bekent torta nem alkalmas marcipános vagy fondantos burkolásra, mert feloldja a krém a bevonatot. Ezen a problémán még dolgozok :) Valószínűleg itt a megoldás.

20161008_124937_1.jpg

 

 Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.