Csoki pudinggal töltött batyu

20161015_142115.jpg

Hozzávalók

A tésztához

  • 50 dkg liszt
  • 3 dkg friss élesztő
  • 2,8-3 dl tej (nálam tejmentes tápszer vagy növényi tej)
  • 7 dkg cukor
  • 5 dkg vaj (nálam zöld Vénusz margarin)
  • 2 tojássárgája

A töltelékhez

  • Dr oetker prémium csokoládé puding
  • 0,5 l tej (nálam tejmentes tápszer vagy növényi tej)
  • Egy jó marék Belga csokoládé pasztilla

A tetejére

porcukor

Egy edénybe mérjük a lisztet, aminek a közepébe mélyedést készítünk. Ide morzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos tejet, amiben a cukrot már előzőleg feloldottuk. Beletesszük a két tojás sárgáját és a puha margarint. Összeállítjuk a tésztát, majd puha kelt tésztát dagasztunk. Hagyjuk kelni kb a duplájára, majd kicsit átgyúrva újrakelesztjük.  1 cm vastagságúra nyújtjuk és 10*10 cm-es négyzeteket vágunk ki belőle.  Mindegyik közepébe 1-2 ek csokipudingot teszünk, majd a négy csücskét összefogjuk és kicsit összetekerjük.

A batyukat sütőpapírral bélelt vagy margarinnal kikent tepsibe rakjuk, és 20 percig pihentetjük.

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A felmelegedett sütőben addig sütjük, amíg a fánkok teteje szépen meg nem pirul. Nálam 30 perc volt.

Én meg akartam kenni tojással, hogy szép színük legyen, de ez most elmaradt :)

20161015_144214.jpg