Fahéjas-csokis tekercs, gyümölccsel

20161015_142149.jpg

Valamelyik nap láttam egy fotót az Artizán pékség kardamomos-vaniliás tekercséről. Azóta nem bírtam kiverni a fejemből ezért megpróbáltam megalkotni. Persze kardamom nincs a fiókban én meg várni nem tudok, úgyhogy lett fahéjas. :)

Hozzávalók

A tésztához

  • 250 dkg liszt
  • 1,5 dkg friss élesztő
  • 1,5 dl tej (nálam tejmentes tápszer vagy növényi tej)
  • 35 dkg cukor
  • 25 g vaj (nálam zöld Vénusz margarin)
  • 1 tojássárgája
  • 1 kávéskanál fahéj

A töltelékhez

  • Fél csomag Dr oetker prémium csokoládé puding
  • 2,5 dl tej (nálam tejmentes tápszer vagy növényi tej)
  • Fél marék Belga csokoládé pasztilla
  • fahéj

A tetejére

  • 25 g cukor
  • 2 ek forró víz
  • 1 kiskanál fahéj

Egy edénybe mérjük a lisztet, aminek a közepébe mélyedést készítünk. Ide morzsoljuk az élesztőt és ráöntjük a langyos tejet, amiben a cukrot már előzőleg feloldottuk. Beletesszük a két tojás sárgáját a fahéjat és a puha margarint. Összeállítjuk a tésztát, majd puha kelt tésztát dagasztunk. Hagyjuk kelni kb a duplájára, majd kicsit átgyúrva újrakelesztjük. 

A lehető legnagyobb négyzetre nyújtjuk. Megszórjuk fahéjjal és megkenjük VÉKONYAN a pudinggal. Egyik oldalát behajtjuk a 3/4ig majd a másik oldalról ráhajtjuk a maradék 1/3ot az előző hajtásra. Így egy 3 rétegű tésztát kapunk. A keskenyebb felénél 2 cm-es csíkokra vágjuk, majd csomót kötünk rá. Sütőpapírral bélelt vagy margarinnal kikent tepsibe rakjuk, és 20 percig pihentetjük. (Nekem nem volt több tepsim és sütőpaprom ezért került muffin papírba) Megszórjuk gyümölccsel. (Nálam most barack)

A sütőt 190 fokra előmelegítjük. A felmelegedett sütőben addig sütjük, amíg a tekercsek teteje szépen meg nem pirul. Nálam 30 perc volt. 

Amikor forrón kivesszük egyből lekenjük őket a fahéjas cukorsziruppal.