Fokhagymás focaccia

20161108_160014_1.jpg

Hozzávalók:

  • 300 g finomliszt (BL55)
  • 100 g rétesliszt
  • 5 ek (40 g) burgonyapehely
  • 15 g élesztő
  • 2 ek (25 g) olívaolaj
  • 300 ml langyos víz
  • 2 tk (10 g) só
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma

Tetejére:

  • 3 gerezd (20 g) zúzott fokhagyma 
  • 40 ml víz
  • 20 g olaj

A tetejére való dolgokat összekeverjük és állni hagyjuk.

A hozzávalókból kelt tésztát dagasztunk. Azonnal olíva olajjal kikent tepsibe (Nálam: 32 cm*20 cm) nyomkodjuk olajos kézzel. 

20161108_141825.jpg

A tészta tetejére rákenjük a fokhagymát. A levét nem kell, csak ami fokhagymát kihalászunk belőle.

20161108_142010.jpg

A duplájára kelesztjük. Kb 30 perc, de az se baj ha többet kel. Én egy órát is szoktam, ha úgy alakul. 

Majd előmelegített 220 fokos sütőbe toljuk kb 30 percre. (amíg meg nem pirul) 

FIGYELEM Nagyon erős fokhagyma szag fog a lakásban elterjedni.

Rácsra tesszük hűlni.

20161108_152609.jpg

Alkalmas szendvicsnek, vagy csak úgy magában.

15027913_1588313031194295_3806965138439701328_n.jpg

Sós verziónál a tetejére csak olívaolajat kenünk és sóval alaposan megszórjuk sütés előtt a tetejét.

20170219_204926.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz, ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.