Farsangi túrófánk

20180123_191924_1.jpg

Ezt a receptet anyukámtól tanultam, aki évek óta ezt süti a falunkban a farsangi ünnepségen. Mindenki szereti és a lehető legegyszerűbb recept.

Hozzávalók:

Tésztához:

  • 250 g túró
  • 250 g liszt
  • 1 cs sütőpor
  • 2 db tojás
  • 2 dl tejföl

Forgatáshoz:

  • 100 g porcukor
  • 2 csomag vaníliás cukor

Sütéshez:

  • Olaj

A tészta hozzávalóiból egy lágy tésztát keverünk, amit legalább 15 percig hagyunk állni, de többet is állhat annál jobb lesz.

20170206_174657.jpg

 

Ezután felforrósítjuk az olajat egy mély edényben. A lényeg, hogy nagyon forró legyen és elég mélyen álljon az olaj benne ahhoz, hogy a fánk forogni tudjon.

Két kanál segítségével szaggatjuk a tésztát a forró olajba. Kisebb dió méretű legyen mindegyik. Ezután szép pirosra sütjük. A golyók maguktól forognak az olajban. 

20170206_181902.jpg

 

Kiszedjük a megsült fánkokat és beleforgatjuk a vaníliás porcukorba.

20170206_182256.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz, ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.