Kinder Bueno

 20161226_222625_1.jpg

A receptet még egyetemista koromban kaptam egy barátnőmtől. Nem tudom neki honnan van, de mi azóta is sokszor sütjük. Tejmentesen is szuperül megvalósítható és senki meg nem mondja róla. :)

Hozzávalók:

Tészta:

  • 6 tojás fehérje
  • 6 ek cukor
  • 2 ek liszt
  • 2 ek zsemlemorzsa
  • fél csomag sütőpor
  • 1 ek étolaj
  • 100 g durvára tört dió
  • nutella

Krém:

  • fél liter tej (mandulatejjel is isteni)
  • 6 tojás sárgája
  • 1 csomag vaníliás pudingpor (főzős)
  • 3 ek liszt
  • 150 g cukor
  • 100 g étcsokoládé
  • 250 g margarin (Vénusz margarin tejmentesen)
  • 100 g porcukor

Egyéb rétegekhez:

  • szögletes háztartási keksz
  • tej (mandulatej)
  • rumaroma
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 dl tejszínhab (tejmentesen: Meggle patisserie decor, ami Metroban és Auchanban kapható)

 Elkészítés:

A tésztához a tojásfehérjéket a cukorral habosra verjük robotgéppel. Belekeverjük a lisztet, a zsemlemorzsát, a sütőport és az olajat. Sütőpapírral bélelt tepsiben elterítjük, majd megszórjuk durvára tört dióval. Előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük. átrakjuk egy olyan tálra main majd fel tudjuk vágni.

Még langyosan megkenjük nutellával. 

A krémhez a tojássárgáját a liszttel, a pudingporral, a cukorral és a tejjel csomómentesre keverjük. Az egészet folyamatos keverés (robotgép) mellett lassú tűzön sűrűre főzzük. Kétfelé vesszük. Az egyik felébe belekeverjük még forrón az olvasztott étcsokoládét. Mindkét krémet kihűtjük. A margarint elfelezzük. Az egyik részét a csokoládés, a másik részét a vaníliás krémbe tesszük. Robotgéppel felhabosítjuk őket külön külön.

A kekszekből a szükséges mennyiséget (annyit ami lefedi a tepsink méretét amiben a tésztát sütöttük) beáztatjuk vaníliás cukros rumos tejbe. 

A tejszínhabot a vaníliás cukorral kemény habbá verjük. A tejmentes tejszínhabnál nem rakunk cukrot, mert magában is édes. 

Sütemény összeállítása:

A tészta a nutellával megkenve, vaníliás krém, egy sor rumos tejbe áztatott keksz, csokoládés krém, tejszínhab. Pár órára hűtőbe helyezzük, hogy megdermedjen a krém. 

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz, ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.