Teljes kiőrlésű zabpelyhes kenyér

Limara receptjét dolgoztam át úgy, hogy minél kevesebb világos liszt és minél kevesebb búza legyen benne, mert nekem azok emelik a cukrom reggel. A változtatásokat írom csak le a sütés és egyebek az eredeti linkben!

20170724_124006.jpg

Öregtésztát készítettem 150 g tk búzalisztből és 1 dl vízből 5 g élesztővel. 4 óra múlva hűtőbe raktam felhasználásig.

  • 50 g tk búzaliszt (BTKL)
  • 200 g tk rozsliszt (RL190)
  • 100 g búzakenyérliszt (BL80)
  • 100 g világos rozsliszt (RL90)
  • 50 g aprószemű zabpehely
  • 10 g búzasikér

Minden egyéb információt itt találsz: http://www.limarapeksege.hu/

Nekem így kb 40 g CH lett 100 g kenyérben. A mézet nem hiszem, hogy ki kéne hagyni, mert az élesztő ezt a mennyiségű cukrot megeszi.

20170724_124310.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz, ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.