Túrós tészta alapú kakaós csiga

Ismét egy diétás recept, csak ez esetben édesség!

20170725_133745.jpg

  • 250 g túró (áttörve)
  • 220 g zabpehelyliszt
  • 50 g búzasikér
  • 1 tk sütőpor
  • 40 g olvasztott zsiradék (margarin, vaj, kókuszzsír)
  • kb 1-1,5 dl víz

 

  • 30 g holland kakaópor
  • 15 g negyedannyi ugyanannyi édesítő
  • szükséges mennyiségű olvasztott zsiradék (margarin, vaj, kókuszzsír)
  • Esetleg lehet a masszát cukormentes tejszínnel finomítani

 

  • 1 tojás a kenéshez

A tészta hozzávalóit összekeverjük a víz kivételével. A vizet addig adagoljuk a tésztához, amíg egynemű rugalmas gombócot nem kapunk. 

20170725_122213.jpg

Kb 1 cm vastagra nyújtjuk.

20170725_122421.jpg

Én ezután a zsiradékkal megkentem és rászórtam kakaóport, de rájöttem, hogy van jobb megoldás. Ha egy keveréket készítünk a zsiradékból, tejszínből édesítővel és kakaóporból és ezt kenjük a tésztára.

20170725_123108.jpg

Feltekerjük és 2 cm-es darabokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire fektetjük őket megkenjük tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük, kb 20 perc alatt.

20170725_123834.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz, ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.