Túrós tészta alapú kakaós csiga
Ismét egy diétás recept, csak ez esetben édesség!
- 250 g túró (áttörve)
- 220 g zabpehelyliszt
- 50 g búzasikér
- 1 tk sütőpor
- 40 g olvasztott zsiradék (margarin, vaj, kókuszzsír)
- kb 1-1,5 dl víz
- 30 g holland kakaópor
- 15 g negyedannyi ugyanannyi édesítő
- szükséges mennyiségű olvasztott zsiradék (margarin, vaj, kókuszzsír)
- Esetleg lehet a masszát cukormentes tejszínnel finomítani
- 1 tojás a kenéshez
A tészta hozzávalóit összekeverjük a víz kivételével. A vizet addig adagoljuk a tésztához, amíg egynemű rugalmas gombócot nem kapunk.
Kb 1 cm vastagra nyújtjuk.
Én ezután a zsiradékkal megkentem és rászórtam kakaóport, de rájöttem, hogy van jobb megoldás. Ha egy keveréket készítünk a zsiradékból, tejszínből édesítővel és kakaóporból és ezt kenjük a tésztára.
Feltekerjük és 2 cm-es darabokra vágjuk. Sütőpapíros tepsire fektetjük őket megkenjük tojással, majd 200 fokra előmelegített sütőben pirulásig sütjük, kb 20 perc alatt.
Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz, ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.