Cukkini fasírt

 20190515_150530.jpg

Mindig kihívás elé állít egy egy ebédre meghívott vendégem. Nemrég egy vegetáriánus vendégem volt, akinek többek között ezt a cukkini fasírtot készítettem. Mindenkinek ízlett nem csak neki. Ráadásul IR diéta kompatibilisre sikerült akaratlanul. 

 

  • 300 g-os cukkini
  • fél kiskanál só (3 g) (soknak tűnik, de nem kerül mind bele a fasírtba)
  • 30 g apróra reszelt trappista sajt
  • 1 gerezd fokhagyma 
  • pár szál apróra vágott petrezselyemzöld
  • bors
  • 1 pici fej (50 g) vöröshagyma 
  • 1 db tojás
  • 50 g apró szemű zabpehely

 

  1. A cukkinit meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük.
  2. Rászórjuk a sót és alaposan összekeverjük
  3. 30 percig hagyjuk állni, majd kinyomkodjuk nagyon alaposan a levet belőle (így a só nagy része is távozik)
  4. Így kb 150 g reszelt cukkinit kapunk
  5. A hagymát közben üvegesre pirítjuk pici olajon
  6. Minden hozzávalót összekeverünk és 30 percig állni hagyjuk, hogy a zabpehely magába szívja a maradék folyadékot.20190515_150654.jpg
  7. A tenyerünkben formázható lágy tésztát kapunk20190515_150610.jpg
  8. Közepes lángon teflonos serpenyőben mindkét oldalát megpirítjuk20190515_150555.jpg

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.