Ham & eggs

20190513_101941.jpg

Már írtam többször, hogy dolgoztam az egyetem alatt a Balcsin több helyen, többek közt egy étteremben konyhalányként. Sose felejtem el, hogy a séf elmenet valahova pár percre, amikor bejött egy vendég és ham & eggs-t kért enni. Mondtuk, hogy várnia kell nagyon picit, mert nincs séf. Csak annyit kérdezett, hogy ehhez minek szakács, nem bírja a konyhalány megcsinálni? Hát szégyen vagy nem, de akkor nem tudtam megcsinálni, de megtanultam :)

Hozzávalók:

  • olaj
  • tojás
  • sonka 
  1.  Egy teflonos serpenyőt vékonyan kiolajozunk
  2. Beleterítünk annyi sonkát, hogy mindenhol elfedje a serpenyőt
  3. Beleütjük a tojásokat és megsózzuk20190515_150901.jpg
  4. Egy rá illő fedővel lefedjük és alacsony lángon addig sütjük, míg a tojássárgáján lévő vékony fehérje réteg is kifehéredik
  5. Ha szerencsénk van egy tányérra tudjuk csúsztatni. Ha nem jön akkor óvatosan egy vékony lapos falapáttal alányúlunk és áthúzzuk
  6. Ha szeretnénk, akkor reszelt sajttal megszórhatjuk még forrón a tetejét
  7. Friss zöldségekkel és kenyérrel vagy péksüteménnyel tálaljuk

Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.