Extra csokis muffin

20170904_120629_1.jpg

Mit is írhatnék ehhez a recepthez?? Nagyon finom csupa csokoládé muffin. A receptet még középiskolásként próbáltam először és azonnal kedvenccé vált. 

Hozzávalók:

Száraz alapanyagok:

  • 400 g liszt (BL55 búzafinomliszt)
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 g (3 evőkanál) Holland kakaópor
  • 200 g cukor
Folyékony alapanyagok:
  • 2 db tojás
  • 2 dl tej
  • 1 kis tejföl (175 g)
  • 0,5 dl (50 g) olaj vagy olvasztott vaj
  • 200 g csokoládé (tetszés szerint lehet tej, ét vagy fehér is)

Összekeverjük külön a száraz és a folyékony hozzávalókat, majd a folyékonyba keverjük a szárazat.

Belekeverjük az apróra vágott csokoládét.
Az elkészült masszát muffin papírral kibélelt muffin sütő formába töltjük.
180 fokra előmelegített sütőben 20-30 percig sütöm. (tűpróbát végezzünk)
Ha tetszett a bejegyzés, akkor csatlakozz a GYERÜNK A KONYHÁBA FB mozgalmamhoz és másra is megtanítunk. Akkor is csatlakozz ha szeretnél másokat inspirálni és sütni főzni tanítani.